info@modernhausbau.eu+36 30 554 1015                                                                     Vissza a hazepitesmagyarorszag.hu oldalra
Az Intelligens fűtésverzérlésről

Az Intelligens fűtésverzérlésről

Intelligens otthon rendszereink egyik leghasznosabb és leginkább keresett funkciója közé tartozik a fűtésvezérlés.

Megérkezett az igazi őszi idő, így hát még időben érdemes fűtésrendszerünket is átvizsgáltatni.

Sokunknak ismerős lehet az a kellemetlen szituáció, mikor egy fárasztó munkanap után a teljesen kihűlt lakásba érkezünk haza, hiszen mikor távol vagyunk otthonunktól igyekszünk minél kevesebb energiát felhasználni, így induláskor vagy akár már lefekvéskor lejjebb állítjuk termosztátunk hőfokát, megérkezve munkából pedig ismét felemeljük a hőmérsékletet. Persze a legkézenfekvőbb megoldás erre a fűtés fix magasabb hőfokra állítása, mellyel biztosíthatjuk az állandó 21-22 fokot is otthonunkban, ennek azonban pénztárcánk kevésbé szokott örülni.

FIBARO fűtésvezérlésünk egy heti programban meghatározott automatika szerint működik, mely nem csak kényelmi okokból, de az energiatakarékosság szempontjából is hasznos megoldás. Ennek segítségével nincsenek többé hideg reggelek és délutánok; ugyanakkor napközben sem visszük túlzásba az energia felhasználást.

Ezzel szemben számos okkal alátámasztható, hogy a heti program alapján önállóan is működő fűtésvezérlés bővítésével még praktikusabbá és kényelmesebbé válik mindennapunk.

Egy nagyobb háztartásban átlagosan 4-6 fő él együtt. Mivel mindannyian különbözünk, hőérzetünk sem egyforma. Míg néhányunk 23 °-ban érzi magát kellemesen, másoknak ez az érték már túl magas lehet.
A helyiségenkénti fűtésszabályzás választásával ez is kiküszöbölhető. Amennyiben túl melegnek vagy éppen hidegnek érezzük az adott helyiséget, kézi vagy applikáción keresztüli állítással bármikor módosíthatunk a heti fűtési programon és növelhetjük vagy csökkenthetjük a szoba hőmérsékletét.

Mindezek mellett a helyiségenkénti fűtésszabályzás bármely lakásban előnyünkre válhat. Hiszen nem csak a család nagyságától, de a lakás méretétől és elhelyezkedésétől függően is tapasztalható, hogy egyes helyiségekben melegebb vagy éppen hidegebb a hőmérséklet, mint a lakás más pontjain. Ez a bővítés ilyen esetekben megoldást nyújt Önnek!

Vélemény, hozzászólás?

Bezárás