info@modernhausbau.eu+36 30 554 1015                                                                     Vissza a hazepitesmagyarorszag.hu oldalra
Az okos otthon előnyei

Az okos otthon előnyei

Szeretnénk bemutatni Önnek a Fibaro intelligens otthon rendszer előnyeit, illetve cikkünkben megcáfoljuk a leggyakrabban felmerülő tévhiteket is:

Bár az okos otthonok egyre elterjedtebbek, még mindig számtalan félreértés, mítosz és félelem lengi körbe az otthon automatizáció témakörét.

Sok korábbi cikkünkben taglaltuk már a rendszer vezeték nélküli technológiájának előnyeit, hiszen ennek köszönhetően egy rendszer kiépítése már nem jár hatalmas bontási munkálatokkal, kábelezéssel így pedig rengeteg pénzt is megspórolhatnak Ügyfeleink.

 

A fent taglalt tényekkel és információkkal egyúttal egy másik tévhitet is sikerült „megtörnünk”, mely szerint az intelligens otthonok telepítése bonyolult és hosszan tartó folyamat lenne. A telepítés a megfelelő műszaki előkészítések és előzetes leprogramozások után könnyedén, rövid idő alatt elvégezhető.

Sok kérdés érkezik hozzánk azzal kapcsolatban, hogy mennyire nehéz és időigényes egy ilyen rendszer karbantartása? 
Nos, egy jól konfigurált rendszer évekig megfelelően kiszolgálja a lakók igényeit.
Ezen felül cégünk havidíjas szolgáltatást is nyújt igény szerint, mely alapján a szerződés fenn állása alatt nem csak a teljes rendszer karbantartásra felügyelünk, de garantáljuk a legújabb frissítések időszakos telepítését is, így azon Ügyfeleink is biztonsággal választják szolgáltatásunkat, akiknek ez a kérdés aggodalmat okozna. 

Végezetül térjünk ki és oszlassuk el pár szóban a két legáltalánosabb félelmet a Fibaro intelligens rendszerrel kapcsolatban:

 1. Az okos otthon rendszer haszontalan, felesleges kiadás, a nagyzolás egyik eszköze:
  Fibaro rendszerünk a kényelmi funkciók mellett számos biztonsági funkcióval szolgálja tulajdonosait. Gondoljunk itt például a vízérzékelő eszközünkre, melyet egy végrehajtó elemmel kiegészítve megóvhat otthonunkat egy csőtörés esetén.
  Egy másik remek példa lehet a biztonsági funkciókra a nyitásérzékelők használata. Ezek az eszközök riasztási funkcióval is szolgálnak, így szintén növelik ingatlanunk biztonságát.
  Természetesen a rendszer nagy hangsúlyt fektet a kényelmi funkciókra, ezek viszont nem zárják ki az okos otthon hasznosságát.

 2. Nem elég biztonságos és levédett, könnyen hozzá férhetnek, irányíthatják eszközeimet:
  Ügyfeleink közt a leggyakrabban felmerülő kérdések, aggályok közé tartozik a rendszer biztonság. A felhasználók védelme a FIBARO gyártói számára elsőbbséget élvez, ennek érdekében pedig korszerű biztonsági intézkedéseket alkalmaz. Központunk felhasználói nevet és jelszót is kér; emellett a teljes kommunikáció titkosítva van.
  Azt is meg kell említenünk, hogy a FIBARO okos otthon rendszer internet elérés nélkül is működik a Z-wave-s kommunikációt használva. Szinte minden funkció működik internet hozzáférés nélkül,  kivételt képez a felhőben lévő adatok elérése (pl. biztonsági mentés) és a távoli elérés.
  Távoli eléréshez egy Fibaro ID megadására is szükség van, mely szintén önálló jelszóval rendelkezik, így kétszeres jelszóval védve Home Center központunkat az illetéktelenektől. 

Vélemény, hozzászólás?

Bezárás